Primer reglament de participació ciutadana


S’iniciaran tres processos sobre usos d'espais municipals




El Ple de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha aprovat el seu primer reglament de Participació Ciutadana amb la voluntat d’impulsar el paper dels veïns en els afers públics locals i en la gestió dels interessos col·lectius de la població. Justament, a partir d’aquesta nova eina es preveuen en els propers mesos tres processos participatius per a la definició dels usos d’equipaments municipals: el nou Centre Cívic de Castell d’Aro, el primer Hotel d’Entitats a Platja d’Aro, i l’ampliació de l’Skate Park a la zona dels Estanys.

El reglament és el resultat de sistematitzar i actualitzar els sistemes i mecanismes ja existeixents i alhora estableix un marc de referència a mig termini, que orienta els criteris que han de regir la relació entre ciutadania i administració els propers anys amb nous òrgans, instruments i mecanismes (per exemple consells sectorials o pressupostos participatius).

El nou reglament s’estructura en un preàmbul, i cinc capítols amb 27 articles. El primer capítol recull els drets de participació dels ciutadans. El segon, els mecanismes de foment de l’associacionisme. El capítol tercer preveu diversos òrgans de participació, el quart el foment dels mecanismes participatius (processos, audiència pública o iniciativa ciutadana), i el cinquè se centra en els serveis municipals d’informació i comunicació.


Primer Reglament de Participació Ciutadana

Aprovat pel Ple per impulsar la participació en els afers locals públics

Reculls les eines actuals i orienta els òrgans, instruments i mecanismes futurs

Els propers mesos hi haurà tres processos vinculats a espais municipals

Informació: àrea de Participació Ciutadana · T 972 818 341 · participa@platjadaro.com

Programa de formació per a entitats locals


Iniciació a l'organització d'esdeveniments: 11 i 12 d'abril




Nova edició del Programa de formació per a entitats del municipi, impulsat per la regidoria d’Entitats Municipals i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro. S’ha programat tres sessions gratuïtes: Iniciació a l’organització d’esdeveniments (11 i 12 d’abril), Gestió del lloc web d’associacions (29 d’abril), i després de l’estiu, Creació de butlletins digitals. El programa –iniciat l’any 2013- és una nova concreció de l’aposta municipal per l’associacionisme i del treball de suport a les entitats que es desenvolupa des dels centres cívics municipals.


El primer curs és Iniciació a l’organització d’esdeveniments, el divendres 11 d’abril (18-21 h) i l’endemà dissabte 12 d’abril (9-14 h) al Centre Cívic Vicenç Bou de Plata d’Aro (inscripció prèvia). Els continguts de les sessions són la contractació artística (altes seguretat social, IVA i assegurances obligatòries), introducció riscos laborals, principals aspectes de la Llei d'espectacles públics i activitats recreatives (112/2010, 82/2010), i drets d’autor.

La segona proposta, Gestió del lloc web d’associacions, dimarts 29 d’abril (20-22 h), també al Centre Cívic Vicenç Bou; és una sessió per aprofundir en el domini del portal creat ara fa un any pel consistori per donar visibilitat digital a les entitats locals: hi ha relació de totes les entitats locals, les darreres notícies d’interès, i una agenda amb les activitats d’interès general i obertes a tota la ciutadania.

 El principal objectiu de la regidoria és impulsar l’associacionisme i la participació ciutadana com a eines i factors estratègics per al desenvolupament comunitari. Durant l’any 2014 més enllà del programa de formació, i de la Fira d’Entitats (dissabte 7 de juny), ha impulsat l’aprovació del primer reglament de Participació Ciutadana, eina que fa possible la celebració, els propers mesos de tres processos participatius per a la definició dels usos del nou Centre Cívic de Castell d’Aro, del primer Hotel d’Entitats a Platja d’Aro, i de l’ampliació de l’Skate Park a la zona dels Estanys.


Programa Municipal de Formació per a Entitats 2014

Iniciació a l’organització d’esdeveniments (11 i 12 d’abril)

Gestió del lloc web d’associacions (29 d’abril)

Creació de butlletins digitals (després de l’estiu)

Informació: regidoria d’Entitats Municipals i Participació Ciutadana

T 972 818 341  
suport.associacions@platjadaro.com

 

 

Adjunts:
AdjuntDescripcióMida (Kb)
Descarregar aquest arxiu (FULL INSCRIPCIO CURS ESDEVENIMENTS.doc)FULL INSCRIPCIO CURS ESDEVENIMENTS.docInscripció Curs Organització Esdeveniments53 Kb
Descarregar aquest arxiu (FULL INSCRIPCIO CURS WEB.doc)FULL INSCRIPCIO CURS WEB.docInscripció Curs Web Associacions54 Kb

Infants amb TEA a l’escola ordinària

Seminari el divendres 21 i dissabte 22 de febrer

Seminari Estratègies, activitats i recursos per a infants amb TEA a l’escola ordinària, divendres 21 i dissabte 22 de febrer a l’aula de formació de l’Ajuntament, a la planta baixa de la Casa de la Vila, adreçat a educadors en general (mestres, vetlladores, etc.). Organitzen les entitats AD’ Iniciatives Socials, Autismeconsulting, i Baula; amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro; i la participació de COADI i Viu Autisme. Inscripcions obertes fins al 18 de febrer (47 euros - inclou dinar del dissabte 22).

Amb l’objectiu de proporcionar eines i estratègies pràctiques que millorin les habilitats d’aprenentatge dels alumnes, el seminari s’estructura en cinc blocs per debatre en detall els casos individuals dels participants al curs. El divendres 21 de febrer s’imparteix el bloc introductori (17.30-19 h), i també un de continguts: llenguatge i comunicació (19.30-21 h). L’endemà dissabte 22 de febrer es reprèn el seminari amb el bloc: ensenyament estructurat (9-11 h). El quart bloc, es dedica a les estratègies visuals (11.30-13.30 h), i últim se centra en les dificultats del comportament (14.30-16.30 h).

Paral·lelament, el mateix dissabte 22 de febrer se celebra al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro la jornada Autisme i adolescència (11-13.30 h, entrada lliure), en el marc del cicle de conferències Salut i Societat 2013-2014 de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l'Àmbit Rural de la Universitat de Girona. A partir de la projecció del documental María y yo de Félix Fernández de Castro; hi haurà una tertúlia amb Miquel Gallardo (il·lustrador i protagonista del documental); i Paco Jiménez, catedràtic d’Educació Especial de la UdG.

El llargmetratge –adaptació cinematogràfica del còmic homònim- explica l’autisme a partir de la història de Gallardo y la seva filla adolescent. El film ha estat finalista en els premis Goya i Gaudí; i el còmic nominat als premis de millor obra i guió en el Saló Internacional del Còmic de Barcelona, i guardonat en els Premis Nacionals del Còmic de Catalunya. Després del col·loqui es presenta el llibre Un món de puzle a càrrec de Rosa Serrano (Coordinadora del Centre de Recursos de TEA) i adquirir el còmic María y yo.


Seminari "Estratègies, activitats i recursos per a infants amb TEA a l'escola ordinària"

Divendres 21 i dissabte 22 de febrer · Aula de formació de l’ajuntament, Platja d’Aro

Adreçat a educadors en general · Inscripció prèvia fins a 18 de febrer (47 euros, dinar inclòs)

Simultàniament, Jornada Autisme i adolescència, al Centre Cívic Vicenç Bou, de Platja d’Aro (22 de febrer)

Informació: AD’ Iniciatives Socials · Viu Autisme

Celebra el Dijous Gras de Carnaval al CAF


El CAF vol recuperar la importància de la festivitat de Dijous Gras en el Carnaval del poble.

Tothom que es prepari que al CAF (Centre Avenir Fanalenc) tornem engegar les festes dels Dijous Gras!!
Aquest any farem la revetlla el 26 de febrer per començar bé (molt bé!) el Carnaval 2014.
Esteu atents! Properament us anirem desgranant les sorpreses d'aquesta nit! Fem poble i no tingueu vergonya a venir i gaudir amb nosaltres. Us hi esperem!!


+info 972826382 o info@cafpda.cat i a la web www.cafpda.cat.
Adjunts:
AdjuntDescripcióMida (Kb)
Descarregar aquest arxiu (Història del Carnaval a Castell-Platja d'Aro.doc)Història del Carnaval a Castell-Platja d'AroPere Barreda ens explica els orígens d'aquesta festa tan arrelada al municipi.172 Kb

Sis noves incorporacions al web d'associacions


Sis noves associacions, inscrites recentment al registre municipal, han estat incorporades ja al nostre web:
1. APA Els Estanys
2. Associació de Teatre El Finestral
3. Col·lectiu Cultural Ràdio Platja d'Aro
4. Centre Català de Teatre Amateur Internacional
5. Associació Local Castell-Platja d'Aro per la Independència (ANC)
6. Club d'Escacs de Platja d'Aro
Des del Projecte de Suport a les Associacions, us donem la benvinguda i us animem a utilitzar aquest espai.

Este sitio utiliza cookies y otras tecnologías para que podamos mejorar su experiencia de navegación

Si no está de acuerdo cambie la configuración de su navegador.

Aceptar