Diada de portes obertes del Centre Avenir Fanalenc

Els dies 11 a 13 d'octubre en Centre Avenir Fanalenc ha organitzat una diada de portes obertes amb la finalitat de donar a conèixer de primera mà els canvis en el local i els serveis que ofereix, a més de la programació d'aquesta nova temporada.

Des de fa quatre anys, el CAF concentra els seus esforços en la rendibilitat social i econòmica del local social, per tal de rejovenir l'entitat, fer-la més oberta al poble i poder garantir la continuïtat després de 82 anys d'història. Amb aquesta intenció varen equipar i condicionar la sala d'actes, que és el centre de la seva activitat, entre d'altres actuacions.Ara han fet un nou p
as endavant atorgant el servei de bar a Jordi Armengol que també es farà càrrec de tasques de dinamització social. Això ha comportat la renovació del local per tal d'adaptar-lo a la normativa actual, modernitzant-lo i fent-lo més atractiu i acollidor.

A més a més, han recuperat la banda de música CALIU, que assagen cada dimecres, i l'activitat teatral amb la constitució del grup social LA CLAKA TEATRE, que assagen cada dimarts.

La seva oferta d'activitats i actes és molt més amplia. Entre ella es troba Classes de teatre, curs de ganxet i punt, taller d'art floral i tot un segit de conferències, debats i presentacions que es realitzaran els divendres al vespre.

Totes aquestes activitat i més, les donaran a conèixer durant la celebració de la diada de portes obertes.

Us desitgem molt d'èxit en aquesta nova etapa, ja que segur que el poble es veurà beneficiat!

Adjunts:
AdjuntDescripcióMida (Kb)
Descarregar aquest arxiu (programa portes obertes caf.jpg)programa portes obertes caf 75 Kb

El Finestral Teatre ha participat en el Festival internacional de Teatre Amateur de Mònaco

L'Agrupació Teatral El Finestral, i concretament dues dels seus membres, varen participar aquest estiu en el XV Festival Internacional de Teatre Amateur de Mònaco i el 31º congrès de l'AITA/IATA.

Tant el festival com el congrés es celebren cada quatre anys, en aquesta ocasió s'ha celebrat del 18 al 28 d'Agost.

El Festival reuneix a artistes de 24 països dels cinc continents, que presenten les seves obres en la seva llengua original. A més a més, els participants al festival poden assistir als espectacles , participar en els tallers i xerrades. En definitiva, el festival és un aparador internacional del teatre amateur.

De manera paral.lela a la celebració del festival, es celebra el congres del AITA i la seva assemblea general.
l'AITA és una organització internacional que a més a més de fomentar la celebració dels festivals internacionals, com el de Mònaco, té per objectius coordinar l'acció de grups de teatre amateur, promoure el teatre amateur sense ànim de lucre i promoure contactes i intercanvis a nivell internacional.

l'AITA està organitzada amb federacions i centres nacionals. En el municipi tenim la seu del Centre Català de Teatre Amateur.

A Mònaco es va celebrar l'assemblea general de l'AITA i es va nombra la nova junta, a on va entrar a formar part en Jordi Crespi, membre del Centre Català de teatre Amateur com a secretariat de la parla hispana, i la Sylvana Gross-Melzer com a delegada territorial per Catalunya.

Fotografia: membres del Finestral Teatre amb en Jordi Crespi en el Congres

Curs per entitats: Com presentar projectes a subvencions

Dintre l'oferta formativa per a entitats d'aquest any 2013, el següent curs que està previst és el titulat "Com Presentar Projectes a Subvencions".

Aquest curs es celebrarà durant dos dissabtes al matí, el 5 i el 19 d'octubre, amb professorat de la Fundació Pere Tarrés, amb el següent temari:

1.- Recomnacions i criteris d'actuació per a la relació amb les administracions públiques.
2.- Identificació dels interlocutors. Creació i manteniment de bases de dades de contactes.
3.- La presentació de la nostra entitat.
4.- Les convocatòries: tipologies, publicitat i difusió, requisits
5.- Redacció d'un projecte: de la idea al paper
6.- Presentació del projecte
7.- Viabilitat, seguiment i avaluació
8.- Elements innovadors i sinèrgies

Les persones interessades poden fer arribar la seva inscripció al correu suport.associacions@platjadaro.com

El següent curs que està previst és Gestió integral d'una petita entitat, que es realitzarà al novembre.


El dinamisme del teixit associació, també a l'estiu

El teixit associatiu és un motor que enriqueix el poble amb dinamisme, activitats i propostes. Durant molt de temps, s’ha associat aquest als mesos d’hivern, quan l’activitat turística del poble disminueix, i quan es poden organitzar activitats per arribar als habitants de Castell- Platja d’Aro. Però en els últims estius, i especialment aquest any, el poble està gaudint d’un gran ventall de propostes organitzades per les associacions del municipi, no només pels visitants, sinó pel poble en general.

Aquesta noticia no vol ser només un recordatori de totes les activitats que s’han organitzat, sinó una reflexió amb la intenció de donar visibilitat a tot el que s’està fent al municipi gràcies a la implicació de col·lectius i persones que participen de manera voluntària a les associacions durant tot l’any.

Algunes de les propostes que s’han organitzat durant els primers mesos han estat una programació de tallers d’estiu de l’Associació de Dones de la Vall d’Aro, un torneig de Korfbal organitzat pel Club Korfbal Baix Empordà la primera setmana del juliol o les ja tradicionals Festa de la urbanització Dalmau la primera setmana d’Agost i la trobada vaporista del Trenet de la Vall d’Aro organitzada l’11 d’agost. A més a més, s’han organitzat visites guiades dintre el programa de visites guiades i activitats de descoberta de la regidoria de turisme, han participar el Grup teatral El finestral a dues visites teatrelitzades familiars a Castell d’Aro i el Grup de Natura Sterna organitzant dues visites naturalistes al Parc dels Estanys de Platja d’Aro.

El programa de la Festa Major de Platja d’Aro està ple de propostes organitzades per les associacions. Un torneig de petanca organitzat per l’Associació de Petanca de Platja d’Aro, el festival Desemboca organitzat per l’Associació Arocinema, la tercera edició del concurs Aromusica organitzar per l’Associació Arojoves, la Festa de les AMPA’s organitzada per les tres ampa’s del municipi, i un taller infantil organitzar pel Grup de Natura Sterna.

A més a més, aquest any la barra dels concerts de la Festa Major estarà gestionada per a 5 associacions del poble, El Patinatge Aro Club, la colla de carnaval Sense límits, la colla de carnaval Anem de conya, el Club de Korfbal i la JERC Vall d’Aro.

Tot aquest dinamisme continuarà al mes de setembre. El Casino Castellerenc amb la programació d’una festa major de Castell d’Aro molt especial, amb la celebració del 125è aniversari de l’entitat, i altres activitats com la travessia Nadant de Platja d’Aro del Club Natació Riembau, o l’arrossada que organitza l’associació de Gent Gran de Platja d’Aro.

Com veieu, les associacions estant actives tot l’any, i aquest estiu una bona representació d’elles especialment.

El Finestral a la proposta d'estiu de visites guiades de l'Ajuntament, teatralitzant dues visites a Castell d'Aro.

Dintre la proposta d’estiu de visites guiades de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, l’agrupació teatral El Finestral ha participat activament col·laborant en la teatralització de dues visites guiades familiars al nucli antic de Castell d’Aro i al museu de la nina, concretament els diumenges 14 de juliol i 4 d’agost. L’Ajuntament està molt satisfet amb la l’acceptació de les visites, ja que a la primera varen assistir 20 persones, i a la segona 50.

Durant la visita guiada, acompanyant les explicacions del guia, el grup de teatre anava representant diferents escenes per a poder arribar la públic familiar, d’una manera divertida i amena el contingut de les explicacions. Primer es va fer una representació de l’origen del museu de la nina, a on es va veure com la nena Josefina Teixidor se li trencava una de les seves nines, i llavors, a l’exterior del castell, es va donar la benvinguda al poble i es va representar la llegenda de Castell d’Aro i la història del Castell Benidormers.

Les visites guiades varen finalitzar al Parc de l’Estació de Castell d’Aro a on els participants varen poder gaudir del circuit de mini trens, que organitza l’Associació El trenet de la Vall d’Aro.

El Grup de Teatre El Finestral estan molt contents i satisfets amb l’experiència i esperen poder participar en noves edicions d’aquesta activitat.

IMG 3131IMG 3189

Este sitio utiliza cookies y otras tecnologías para que podamos mejorar su experiencia de navegación

Si no está de acuerdo cambie la configuración de su navegador.

Aceptar