Servei d'assessorament fiscal per associacions

fiscalitatEl passat dilluns dia 11 de maig, l'Ajuntament des de la Regidoria de Participació Ciutadana i entitats, ofereix a les associacions del municipi un servei d'assessorament fiscal de mans d'un gestor fiscal especialitzat en el món de l'associacionisme. 

El servei s'ha organitzar de manera temporal per a respondre a una necessitat inicial d'asessorament i atenció personalitzada les associacions que el vulguin utilitzar, donat els canvis en la lesgislació en materia fiscal que han portat molt de desconcert entre les entitats.  

Es pot utilitzar aquest servei per a :

- Plantejar la situació actual de l'associació en quan a activitats que organitzen i els ingressos i despeses que generen, per a saber si han de tributar diferens impostos i entre ells, l'impost de societats.
- Veure si existeixen vies alternatives de gestió de les activitats de l'associació, si cal.

El servei no serveix per a tramitar els impostos o obligacions fiscals de les associacions.

El servei es continuarà oferint els dies 21 de maig, el 1 i 18 de juny i el 6 i 23 de juliol al Centre Cívic Vicenç Bou de 16:30 a 20:30 hores.S'ha de reservar hora enviant un missatge al mail
suport.associacions@platjadaro.com  o trucant al 972818341.

 

 

Xerrada: Com afecta la reforma fiscal i la llei de transparència a les entitats no lucratives

Xerrada reforma fiscal.
Amb la voluntat de facilitar informació sobre l'actual reforma fiscal i com afecta a les associacions, des de la Regidoria de Participació Ciutadana i entitats hem organitzar pel dimecres 25 de març, una xerrada a càrrec de la Fundació Esplai de Girona.


La xerrada té per objectiu informar sobre les obligació de les associacions de presentar l'impost de societats, altres novetats fiscals relacionades amb la llie de transparència i explicar eines i recursos que estan a l'abast de les entitats.


La xerrada es celebrarà al Centre Cívic Vicenç Bou a les 19.30 hores.

Agrairem confirmar assistència al telèfon 972 81 83 41 o suport.associacions@platjadaro.com

Novetats en obligacions fiscals per associacions


folder importantBenvolgudes Associacions,

 
El motiu de la present noticia és fer-vos arribar informació important sobre noves obligacions fiscals que teniu com associacions i que us afecten ja aquest any.


Concretament parlem de la Declaració informativa d’operacions a tercers o model 347 i de l’Impost de Societats (1).

Declaració informativa d’operacions a tercers (model 347):
 
La novetat de la declaració d'aquest any és que apareix l'obligació de la seva presentació a totes les entitats de caràcter social i les comunitats de propietaris que durant l’exercici 2014 han tingut operacions amb terceres persones superiors a 3.005,06 euros o que hagin cobrat subvencions procedents d’Administracions públiques, sigui quin sigui els seu import.

El període de presentació es va obrir el dia 1 de febrer i es tanca el 2 de març.

El model s’ha de presentar de forma telemàtica, pel que cal disposar d’un certificat electrònic. En el cas de que no es disposeu, us recomanem que us poseu en contacte amb una gestoria perquè us puguin fer la declaració.


Les operacions que s’han de declarar són les següents: 
  • Compres a proveïdors superiors a 3.005,06 euros.
  • Vendes a clients o serveis a usuaris superiors a 3.005,06 euros (excepte les vendes corresponents a serveis exempts d'IVA pel caràcter social segons l'article 20.3 de la Llei de l'IVA).
  • Subvencions cobrades per organismes públics independentment de l’import cobrat.
  • Cobraments per compte de tercers superiors a 300,51 euros.
Així, si heu rebut una subvenció de l’Ajuntament o un altre organisme teniu l’obligació de presentar aquesta declaració.


Impost de societats:

A finals de novembre, es va aprovar la Llei 27/2014 de 27 de novembre de l’Impost de Societats. L’impost de societats és l’impost que el sistema tributari estableix per a les persones jurídiques (societats, associacions, cooperatives, empreses....) per a declarar les seves rentes.

Amb l’aprovació d’aquesta llei, es van eliminar els supòsits que eximien algunes entitats d’haver de presentar l’impost.  Cal a dir però que l’aplicació d’aquesta llei actualment està ge
nerant moltes reaccions, tant del moviment associatiu com a nivell polític, pel que estan havent-hi noticies de canvis que poden modificar l’aplicació prevista inicialment.

Bàsicament el debat està en si es tornen a recuperar part de les exempcions per a entitats que fins ara es contemplaven, i que amb la llei 27/2014 havien desaparegut.


És important que les associacions disposeu de la informació, per aquest motiu organitzarem una xerrada per a que pugueu tenir tota la informació disponible i resoldre els vostres dubtes. Però si voleu accedir a la informació, podeu consultar la web de web xarxanet o participar a algunes de les xerrades que s’estan organitzant arreu del Catalunya. XERRADES INFORMATIVES


Si la llei s’aplica com està prevista, totes les associacions tindreu l’obligació de presentar l’impost de l’exercici 2015 a principis de l’any 2016, independent del vostre volum pressupostari o de si feu activitat econòmica o no.

Per a presentar l’impost cal elaborar una comptabilitat de doble partida a on es diferencií les activitats que realitzeu que son exemptes a les que no ho són. Es consideren rendes o activitats exemptes aquelles que corresponen amb l’objectiu social de l’entitat, que a la pràctica són subvencions, donacions i quotes de socis, i no exemptes aquells ingressos que són obtinguts a partir d’una activitat econòmica, o sigui, la venta o prestació de serveis.

Com veieu, aquest any hi ha molt de canvis i moviment en quant a les obligacions fiscals de les associacions, pel que us volem mantenir informats. Però us recomanem que davant de dubtes més concrets , a part de la xerrada informativa que farem sobre l’impost de societats, no dubteu en consultar a un gestor o especialista en temes de fiscalitat.





 

 


l'Associació de Gent Gran de Platja d'Aro i l'Associació de Petanca ja tenen web

l'Associació de Gent gran de Platja d'Aro i l'Associació de Petanca de Platja d'Aro han elaborar una pàgina web com a canal per a fer difusió de les seves activitats i tenir un nou canal de comunicació amb el poble i els seus socis.

https://gentgranplatjadaro.wordpress.com/                                                      https://petancaplatja.wordpress.com/ 

web  gent gran platja daroweb petanca



Aquesta iniciativa ha sorgit a partir de la seva participació al curs de pàgines web que la regidoria de Participació Ciutadana i Entitats va organitzar entre el passat mes de novembre i desembre.  Al curs vàren participar 8 associacions del municipi, i de moment dues han donat a conèixer la seva nova pàgina web.









Resultat de la Marató de Tv3 al municipi



Les dates al voltant de la Marató de TV3 que es va celebrar el 14 de desembre, el municipi va gaudir d'un gran ventall d'activitats organitzades per un nombre important d'associacions del municipi coordinades i amb el suport de l'àrea d'esports municipal.

Es va poder participar des d'una caminada popular, una arrossada, reflexologia podal, festival de patinatge, show de lluita lliure, xocolatades, Tie Break de Tennis i Padel i diferents rifes.   Aquestes activitats varen estar organitzades per l'Associació Catalana de lluita liure, el Club de Patinatge Aro Club, Azalea ARt, Club Esportiu Riembau, Associació Dones de la Vall d'Aro, Associació de Veins de Castell d'Aro, Club de Boxa i Kick Boxin Rayo Box, Centre Avenir Fanalenc, Creu Roja Sant Feliu-Vall d'Aro, Associació de Gent Gran de la Vall d'Aro i s'Agaró, Associació de Gent Gran de Platja dAro, Centre Damiana, Associació Jordi Comas Matamala, Club de Tennis d'Aro, Escola de Buceo Ictinio, Associació Viu Autisme Associació de Tapis de Castell-Platja d'Aro i Associació de Tapis "Alt lliç" i cistelleria del Baix Empordà.

Entre totes les activitats, es va fer recaptar 2.455,35 €.

Felicitats a tots i totes per la feina feta!

Este sitio utiliza cookies y otras tecnologías para que podamos mejorar su experiencia de navegación

Si no está de acuerdo cambie la configuración de su navegador.

Aceptar