Pinzellades i reflexions sobre la Xerrada "Transtorns de l'aspecte Autista i la seva educació

"ELS NENS NO HAN D'ANAR AL RECURS, EL RECURS HA D'ANAR ALS NENS"... Aquesta podria ser en síntesi el missatge principal de la xerrada oferta per la nostra associació, el passat dijous 14 de març sobre l'autisme i els reptes que suposa en la seva educació tant per les pròpies famílies com pels professionals en els diferents àmbits d'actuació.

En Paco Jiménez, catedràtic d'Educació Especial de la Universitat de Girona i la Carme Hortal, coordinadora del SEETDIC (Servei Educatiu Específic de Trastorns del Desenvolupament i Conducta) ens van brindar l'oportunitat d'apropar-nos a aquesta realitat des d'una vesant més teòrica i de coneixements sobre aquest trastorn, com des d'una part més pràctica, especialment des de l'àmbit escolar.

Els coneixements i estudis sobre el TEA, han evolucionat molt històricament, però encara queda molt camí per recórrer, ja que guarda molts misteris i incògnites en relació al seu origen, i  el que fa al seu tractament.

Vàrem poder comptar amb la participació de diferents professionals del CDIAP, EAPS, escoles especials, com ara Els Àngels de Palamós, El Centre Ona de Sant Feliu, però sobre tot, va cridar molt l'atenció, la gran participació de mestres de les diverses escoles de Castell i Platja d'Aro, Sant Feliu, especialment rellevant la participació dels professionals de la USEE de l'escola l'Estació, la Bisbal, Palamós, Torroella, ludoteques compromeses en l’educació d’aquests nens i nenes en el lleure com la Casa lila de Platja d’Aro... No diu molt de la inquietud i preocupació compartida sobre una realitat que cada cop ens trobem més dins de les aules?

Més de 120 persones entre familiars i persones de l'àmbit educatiu reunits amb un únic propòsit: trobar una mica de llum, d'esperança, de forces i empenta per poder oferir una millor qualitat en l'atenció i educació de cada nen i nena en el seu entorn familiar i escolar. No és això un síntoma real de la gran necessitat d'informació i formació que ens urgeix per atrevir-nos a connectar i entrar una mica més en el món tan únic i específic de cada nen amb autisme?

Aportacions tan rellevants i encoratjadores com la del neuro-pediatra Pere Plaja, que vol sumar-se amb la seva basta experiència, per poder aportar els seus coneixements i fer pinya en aquesta lluita. Els i les professionals del CDIAP,  punt de partida de l'atenció específica i personalitzada que necessita cada nen i suport indiscutible de noves propostes i iniciatives, entre elles la creació de Viu Autisme. Gràcies. De La veu comunicativa i incansable de logopedes com la Mercè Oliver, EAPS lluitadors com la Lourdes Dalmau... I no acabaríem. Felicitats a tots i cadascú que vau venir el dijous, per a demostrar i deixar clar que no ens conformem, que més que mai necessitem estar alertes i aprofitar qualsevol recurs per a poder donar el que es mereixen a aquests nens. Que no "ens venguin la moto", sí hi ha maneres de fer les coses millor i vosaltres sou testimoni d’això,  però només és possible amb l'ajuda de tots.

Gràcies Carme, Gràcies Paco. Gràcies a cada un de vosaltres pel vostre testimoni de solidaritat, de valentia, de capacitat de tenir una mirada de present i de futur. I donem les gràcies nosaltres, pares i mares de Viu Autisme, perquè si els nostres nens poguessin, ells mateixos us les donarien.
 
Share

Este sitio utiliza cookies y otras tecnologías para que podamos mejorar su experiencia de navegación

Si no está de acuerdo cambie la configuración de su navegador.

Aceptar