Novetats en obligacions fiscals per associacions


folder importantBenvolgudes Associacions,

 
El motiu de la present noticia és fer-vos arribar informació important sobre noves obligacions fiscals que teniu com associacions i que us afecten ja aquest any.


Concretament parlem de la Declaració informativa d’operacions a tercers o model 347 i de l’Impost de Societats (1).

Declaració informativa d’operacions a tercers (model 347):
 
La novetat de la declaració d'aquest any és que apareix l'obligació de la seva presentació a totes les entitats de caràcter social i les comunitats de propietaris que durant l’exercici 2014 han tingut operacions amb terceres persones superiors a 3.005,06 euros o que hagin cobrat subvencions procedents d’Administracions públiques, sigui quin sigui els seu import.

El període de presentació es va obrir el dia 1 de febrer i es tanca el 2 de març.

El model s’ha de presentar de forma telemàtica, pel que cal disposar d’un certificat electrònic. En el cas de que no es disposeu, us recomanem que us poseu en contacte amb una gestoria perquè us puguin fer la declaració.


Les operacions que s’han de declarar són les següents: 
  • Compres a proveïdors superiors a 3.005,06 euros.
  • Vendes a clients o serveis a usuaris superiors a 3.005,06 euros (excepte les vendes corresponents a serveis exempts d'IVA pel caràcter social segons l'article 20.3 de la Llei de l'IVA).
  • Subvencions cobrades per organismes públics independentment de l’import cobrat.
  • Cobraments per compte de tercers superiors a 300,51 euros.
Així, si heu rebut una subvenció de l’Ajuntament o un altre organisme teniu l’obligació de presentar aquesta declaració.


Impost de societats:

A finals de novembre, es va aprovar la Llei 27/2014 de 27 de novembre de l’Impost de Societats. L’impost de societats és l’impost que el sistema tributari estableix per a les persones jurídiques (societats, associacions, cooperatives, empreses....) per a declarar les seves rentes.

Amb l’aprovació d’aquesta llei, es van eliminar els supòsits que eximien algunes entitats d’haver de presentar l’impost.  Cal a dir però que l’aplicació d’aquesta llei actualment està ge
nerant moltes reaccions, tant del moviment associatiu com a nivell polític, pel que estan havent-hi noticies de canvis que poden modificar l’aplicació prevista inicialment.

Bàsicament el debat està en si es tornen a recuperar part de les exempcions per a entitats que fins ara es contemplaven, i que amb la llei 27/2014 havien desaparegut.


És important que les associacions disposeu de la informació, per aquest motiu organitzarem una xerrada per a que pugueu tenir tota la informació disponible i resoldre els vostres dubtes. Però si voleu accedir a la informació, podeu consultar la web de web xarxanet o participar a algunes de les xerrades que s’estan organitzant arreu del Catalunya. XERRADES INFORMATIVES


Si la llei s’aplica com està prevista, totes les associacions tindreu l’obligació de presentar l’impost de l’exercici 2015 a principis de l’any 2016, independent del vostre volum pressupostari o de si feu activitat econòmica o no.

Per a presentar l’impost cal elaborar una comptabilitat de doble partida a on es diferencií les activitats que realitzeu que son exemptes a les que no ho són. Es consideren rendes o activitats exemptes aquelles que corresponen amb l’objectiu social de l’entitat, que a la pràctica són subvencions, donacions i quotes de socis, i no exemptes aquells ingressos que són obtinguts a partir d’una activitat econòmica, o sigui, la venta o prestació de serveis.

Com veieu, aquest any hi ha molt de canvis i moviment en quant a les obligacions fiscals de les associacions, pel que us volem mantenir informats. Però us recomanem que davant de dubtes més concrets , a part de la xerrada informativa que farem sobre l’impost de societats, no dubteu en consultar a un gestor o especialista en temes de fiscalitat.

 

 


Share

Este sitio utiliza cookies y otras tecnologías para que podamos mejorar su experiencia de navegación

Si no está de acuerdo cambie la configuración de su navegador.

Aceptar