Primer reglament de participació ciutadana


S’iniciaran tres processos sobre usos d'espais municipals




El Ple de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha aprovat el seu primer reglament de Participació Ciutadana amb la voluntat d’impulsar el paper dels veïns en els afers públics locals i en la gestió dels interessos col·lectius de la població. Justament, a partir d’aquesta nova eina es preveuen en els propers mesos tres processos participatius per a la definició dels usos d’equipaments municipals: el nou Centre Cívic de Castell d’Aro, el primer Hotel d’Entitats a Platja d’Aro, i l’ampliació de l’Skate Park a la zona dels Estanys.

El reglament és el resultat de sistematitzar i actualitzar els sistemes i mecanismes ja existeixents i alhora estableix un marc de referència a mig termini, que orienta els criteris que han de regir la relació entre ciutadania i administració els propers anys amb nous òrgans, instruments i mecanismes (per exemple consells sectorials o pressupostos participatius).

El nou reglament s’estructura en un preàmbul, i cinc capítols amb 27 articles. El primer capítol recull els drets de participació dels ciutadans. El segon, els mecanismes de foment de l’associacionisme. El capítol tercer preveu diversos òrgans de participació, el quart el foment dels mecanismes participatius (processos, audiència pública o iniciativa ciutadana), i el cinquè se centra en els serveis municipals d’informació i comunicació.


Primer Reglament de Participació Ciutadana

Aprovat pel Ple per impulsar la participació en els afers locals públics

Reculls les eines actuals i orienta els òrgans, instruments i mecanismes futurs

Els propers mesos hi haurà tres processos vinculats a espais municipals

Informació: àrea de Participació Ciutadana · T 972 818 341 · participa@platjadaro.com

Share

Este sitio utiliza cookies y otras tecnologías para que podamos mejorar su experiencia de navegación

Si no está de acuerdo cambie la configuración de su navegador.

Aceptar