Infants amb TEA a l’escola ordinària

Seminari el divendres 21 i dissabte 22 de febrer

Seminari Estratègies, activitats i recursos per a infants amb TEA a l’escola ordinària, divendres 21 i dissabte 22 de febrer a l’aula de formació de l’Ajuntament, a la planta baixa de la Casa de la Vila, adreçat a educadors en general (mestres, vetlladores, etc.). Organitzen les entitats AD’ Iniciatives Socials, Autismeconsulting, i Baula; amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro; i la participació de COADI i Viu Autisme. Inscripcions obertes fins al 18 de febrer (47 euros - inclou dinar del dissabte 22).

Amb l’objectiu de proporcionar eines i estratègies pràctiques que millorin les habilitats d’aprenentatge dels alumnes, el seminari s’estructura en cinc blocs per debatre en detall els casos individuals dels participants al curs. El divendres 21 de febrer s’imparteix el bloc introductori (17.30-19 h), i també un de continguts: llenguatge i comunicació (19.30-21 h). L’endemà dissabte 22 de febrer es reprèn el seminari amb el bloc: ensenyament estructurat (9-11 h). El quart bloc, es dedica a les estratègies visuals (11.30-13.30 h), i últim se centra en les dificultats del comportament (14.30-16.30 h).

Paral·lelament, el mateix dissabte 22 de febrer se celebra al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro la jornada Autisme i adolescència (11-13.30 h, entrada lliure), en el marc del cicle de conferències Salut i Societat 2013-2014 de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l'Àmbit Rural de la Universitat de Girona. A partir de la projecció del documental María y yo de Félix Fernández de Castro; hi haurà una tertúlia amb Miquel Gallardo (il·lustrador i protagonista del documental); i Paco Jiménez, catedràtic d’Educació Especial de la UdG.

El llargmetratge –adaptació cinematogràfica del còmic homònim- explica l’autisme a partir de la història de Gallardo y la seva filla adolescent. El film ha estat finalista en els premis Goya i Gaudí; i el còmic nominat als premis de millor obra i guió en el Saló Internacional del Còmic de Barcelona, i guardonat en els Premis Nacionals del Còmic de Catalunya. Després del col·loqui es presenta el llibre Un món de puzle a càrrec de Rosa Serrano (Coordinadora del Centre de Recursos de TEA) i adquirir el còmic María y yo.


Seminari "Estratègies, activitats i recursos per a infants amb TEA a l'escola ordinària"

Divendres 21 i dissabte 22 de febrer · Aula de formació de l’ajuntament, Platja d’Aro

Adreçat a educadors en general · Inscripció prèvia fins a 18 de febrer (47 euros, dinar inclòs)

Simultàniament, Jornada Autisme i adolescència, al Centre Cívic Vicenç Bou, de Platja d’Aro (22 de febrer)

Informació: AD’ Iniciatives Socials · Viu Autisme

Share

Este sitio utiliza cookies y otras tecnologías para que podamos mejorar su experiencia de navegación

Si no está de acuerdo cambie la configuración de su navegador.

Aceptar